Cosmedisch Center Barendrecht

Gezichtsbehandelingen

Huidanalyse voor een diepere kijken in uw huid!
Wij analyseren je huid met behulp van een apparaat dat speciaal ontwikkeld is om de huid veilig en doeltreffend door te lichten.

Onze opperhuid is transparant. Door de lamp op de opperhuid te laten schijnen kunnen we door de opperhuid heen kijken. We maken gebruik van een natuurlijk verschijnsel dat kleuren elkaar absorberen en versterken. Simpel komt het er op neer dat veel stoffen licht absorberen. Dit verklaard de fluorescerende verschillende kleuren die we tijdens de huidscan tegen komen.

Je kunt zelf meekijken in de spiegel en zien hoe de aspecten van de huid, die voor het blote oog onzichtbaar zijn, nu zichtbaar worden. Hierdoor kan een effectievere behandeling worden samengesteld. Na het scannen krijg je van ons een behandelplan en advies over producten die geschikt zijn voor jouw huid.

HIFU BEHANDELING

Wilt u een strakker huid zonder behandelt te worden met mesjes of naalden? Dit is nu mogelijk bij Cosmedisch Center middels een HIFU behandeling.

HIFU

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound  en is een innovatieve, pijnloze en niet-chirurgische methode om rimpels te verminderen. Hooggeconcentreerde ultrasone golven dringen diep in de huid door en stimuleren de productie van collageen en elastine.

De zeer gerichte Ultrasound activeert en versnelt het lichaamseigen genezingsproces in het gelaat, de nek en het decolleté en helpt zo de verzakkende huid te verstevigen en steviger te worden. Deze methode vereist geen crèmes, geen kunstmatige vulstoffen of toxines. Het vertrouwt alleen op de natuurlijke regeneratieve capaciteit van het lichaam. Omdat de behandeling op diepere lagen is gericht, wordt het oppervlak van de huid niet aangetast. De specialisten van Cosmedisch Center hebben voor deze behandeling, binnen- en buitenland trainingen gevolgd om u de beste resultaten te geven.


Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

De HIFU behandeling

De ultrasone sonde wordt gelijkmatig over de behandelingsgebieden bewogen om de gefocusseerde ultrageluidgolven met hoge intensiteit het onderliggende bindweefsel te laten bereiken en de gewenste huid-verstrakkende effecten te genereren. De bovenliggende lagen van de huid blijven onaangetast, wat betekent dat het liften zacht en zonder sporen kan plaatsvinden.

Deze zachte vorm van liften kan op het hele gezicht worden gebruikt om een ​​slappe huid tegen te gaan. De volgende gebieden zijn ideaal voor behandeling: het nekgebied, kin, wangen en wenkbrauwgebied. Tijdens een sessie kan een individueel gebied worden behandeld of kunnen alle gebieden tegelijkertijd worden behandeld.

Welke zones kunnen behandeld worden?

 • Gehele gezicht
 • Wenkbrauwen / Oogleden
 • Kin / Kaaklijn
 • Wangen en voorhoofd
 • Kraaienpootjes
 • Hals

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen kunnen uitstekende resultaten worden behaald na slechts één HIFU-behandeling. Een aanvullende behandeling mag niet eerder dan 8-12 maanden na de eerste worden uitgevoerd. Om de groei en regeneratie van collageen te bevorderen, hebben we het gebruik van speciale cosmetica aanbevolen. We adviseren u graag over de juiste producten.

Wat voor resultaat kunt u verwachten ?

Ongeveer 20% van het resultaat kan tot na 2 weken worden waargenomen. 3-6 maanden later is het eindresultaat zichtbaar. De huidstructuur wordt aangenaam strakker, gladder en je krijgt fijnere poriën.

 


Bekijk onze aantrekkelijke tarieven en neem vrijblijvend contact met ons op.

Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ’s morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind, en zelfs als u tijdens een hartelijke lachbui of een romantische film een traantje wegpinkt. Uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet uit. ’s Morgens, ‘s middags en ’s avonds altijd een verzorgde uitstraling.

Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’ want de aangebrachte accenten maken uw gezicht sprekend.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Cosmedisch Center is opgeleid en gecertificeerd door Ecuri Cosmetics, het meest toonaangevende merk in de permanente make-up. Er wordt gewerkt met het Ecuri, Contour pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. Ook wordt er gewerkt conform de zeer strenge landelijke Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieucode. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat de permanente make-up bij Cosmedisch Center volledig veilig is.

Uiteraard worden alle voorbereidingen voor permanente make-up vooraf goed besproken en afgestemd op uw persoonlijke wensen, en zullen wij altijd een eerlijk advies geven.

Bij Cosmedisch Center kunt u terecht voor:

 • boven- en onder eyeliner
  oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft u een natuurlijke en volle oogopslag. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.
 • Lipliner
  Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft.
 • Lippen volledig

PERMANENT MAKE UP VOOR MANNEN

Hairstrokes
Ook mannen kunnen gebukt gaan onder het dunner worden van de wenkbrauwen. Met de haartjes techniek (hairstrokes) kunnen de wenkbrauwen bij heren op volledig natuurlijke wijze worden hersteld. Niemand zal zien dat er hulp aan te pas is gekomen!

De guyliner (zachte eyeliner)
Door middel van kleine puntjes tussen de wimpers te pigmenteren zal de oogopslag worden ge:intensiveerd en kleine ogen worden optisch vergroot. Op zeer natuurlijke wijze.

Microblading is dé nieuwste techniek op het gebied van semi-permanente make-up. Met microblading kunnen we de perfecte natuurlijke wenkbrauw creëren. We tekenen elk haartje individueel met een microblading-blade en kiezen de juiste kleur pigment als uw natuurlijke wenkbrauwharen, zodat u het meest natuurlijke resultaat krijgt. We kijken naar de vorm van het gezicht en volgen de eigen haargroei richting.

Waarom microblading?

 • Je bent het zat om iedere dag je wenkbrauwen te tekenen
 • Je wilt dat je wenkbrauwen er altijd goed uitzien. Wanneer je net wakker bent, op vakantie en zelfs tijdens het sporten
 • Elk haartje dat mist wordt individueel getekend, dit zorgt het voor het meest natuurlijke effect
 • Het resultaat wordt aangepast met de juiste kleur de juiste vorm en juiste haargroeirichting
 • Het geeft een open blik en kan een liftend effect geven

De procedure:

 • We bespreken eerst met u, uw wensen en de conditie van de eigen wenkbrauwen
 • Daarna tekenen we de wenkbrauwen met een potlood net zolang tot u helemaal tevreden bent
 • Door middel van een fotoprogramma kijken we of de wenkbrauwen symmetrisch zijn
 • Kiezen de kleur die het best bij eigen haarkleur en huidskleur past
 • De roodheid na de behandeling verdwijnt binnen een dag
 • De behandeling duurt gemiddeld  1/2 uur

Na de behandeling

Op de foto’s zijn de strokes net gezet en nog heel duidelijk zichtbaar. Blijven de microblading 3D hairstrokes altijd zo duidelijk zichtbaar? Nee, er verdwijnt altijd zo’n dertig tot veertig procent van de kleur. Daarnaast verdwijnt alle inkt die op de huid ligt. Daardoor is de permanente make-up na ongeveer een week een stuk minder donker en scherp dan net na de behandeling. Ook kunnen de hairstrokes altijd iets uitvloeien, afhankelijk van je huidtype. Op een gladde, strakke huid blijven ze in de regel scherper dan op een vette huid met grotere poriën.

Ga in de eerste week na de behandeling, niet in de zon of op de zonnebank, hierdoor verbleekt de kleur sterker. Voorkom chloorwater, make-up en ga er voorzichtig mee om. Reinig je huid voorzichtig en dep je wenkbrauwen droog met een schone handdoek, niet wrijven.

Er kunnen wat kleine korstjes ontstaan, die er na vijf tot zeven dagen afvallen. Daarna zie je in welke mate het de inkt heeft gepakt. De een heeft nauwelijks afstoot, de ander verliest meer dan dertig procent. Na de eerste keer kom je na minstens vier en maximaal acht weken terug voor een nabehandeling. Deze is bij de prijs inbegrepen. Plekjes waar het pigment minder heeft gepakt worden bijgewerkt. Ook kunnen er nog kleine vormcorrecties plaatsvinden. Daarna heb je voor 8 tot 12 maanden mooie wenkbrauwen.

Veiligheid:

 • Voor iedere klant wordt een nieuw mesje gebruikt
 • We doen alles volgens de hygiënische standaards en regels van de GGD

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische intensieve peeling van de huid, waarbij de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden afgeslepen. Minuscule kristallen bestaande uit aluminiumoxide worden tegen de huid gespoten en onmiddellijk weer opgezogen. Het apparaat kan op verschillende diepten worden ingesteld: oppervlakkig, middeldiep, en diep.

Wat doet Microdermabrasie?

De huid wordt door microdermabrasie gestimuleerd nieuwe cellen te produceren en tijdens dit celvernieuwingsproces wordt de aanmaak van elastine en collageen versneld. Het resultaat is een mooie, frisse en gladde huid. Grove poriën worden fijner. Fijne gezichtslijntjes, huidverkleuringen en lichte pigmentvlekken vervagen. Kortom, er vindt een algehele huidverbetering plaats.

Het is een eenvoudige en zeer veilige methode om de huid te verjongen. Want het verjongings- en vernieuwingsproces vindt zowel van buiten als van binnen plaats. De dode huidcellen worden aan de bovenkant door het apparaat weggeschuurd en van binnenuit wordt het opgevuld door de verhoogde aanmaak van nieuw collageen.

Deze behandelmethode is geschikt voor alle huidtypen.

Wat wordt behandeld met microdermabrasie?

 • Acne;
 • Fijne rimpels;
 • Huidveroudering;
 • Grove poriën;
 • Littekens;
 • Huidverkleuring;
 • Pigmentvlekken;
 • Grauwe en vale huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na één behandeling ziet de huid er steviger uit en heeft een gezonde en frisse uitstraling. Maar voor een effectieve huidverbetering zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidproblematiek zoals grootte en diepte van de littekens en rimpels. Gemiddeld wordt een kuur van 5 tot 8 behandelingen geadviseerd met een tussentijd van vier à zes weken.

Het is raadzaam om ieder jaar een onderhoudskuur te ondergaan om de huid een boost te geven.

Na de behandeling

De huid is enigszins rood en kan wat opgezwollen zijn en is lichtelijk gevoelig. Dit kan één dag aanhouden.

Soms kunnen korstjes op de huid ontstaan, die ongeveer na een week zijn verdwenen. Je mag absoluut niet aan die korstjes komen i.v.m. littekenvorming.

Het is belangrijk dat je de huid tijdens de behandelperiode niet aan overmatig zonlicht blootstelt en overdag beschermt met een zonnebrandcrème met een SPF factor van 30 of hoger.

Vergoeding Zorgverzekeraar

Wanneer microdermabrasie in het behandelplan van de acnetherapie is opgenomen kan je, indien je aanvullend bent verzekerd, eventueel aanspraak maken op een vergoeding. Neem contact met je zorgverzekeraar op of kijk je polisvoorwaarden erop na.

 

 

 

 

Wimperlifting

Bij Cosmedisch Center wordt een wimperlift methode toegepast die de natuurlijke wimpers tijdelijk lift. Het geeft de wimpers een opwaartse lift waardoor de wimpers langer en voller lijken. De wimperlift is een eenvoudige techniek om de wimpers te accentueren en de verschijning te verbeteren.


Bekijk onze aantrekkelijke tarieven en neem vrijblijvend contact met ons op.

Novum gezichtsbehandeling

Deze nog vrij nieuwe methode van gezicht behandeling geeft uw huid een boost als nooit tevoren. Deze methode wordt met succes toegepast tegen huidveroudering, pigmentatie (zoals acné of zonneschade), ouderdomsvlekken, grove poriën en fijne rimpels.

De behandeling:

 • Uw huid wordt allereerst grondig gereinigd.
 • Vervolgens krijgt uw een Microdermabrasie behandeling.
 • Na de Microdermabrasie behandeling krijgt u een peeling behandeling wat gepersonaliseerd is naar uw huid.
 • Als laatst wordt uw huid gelift middels een speciaal masker.

Kies je voor een Luxe Behandeling bij Cosmedisch Center ? Naast het reinigen van de huid worden uw wenkbrauwen geëpileerd en krijgt u ook nog een ontspannende massage van uw gezicht, nek, hals en schouders.

De Luxe behandeling bestaat uit :

 • Reiniging
 • Dieptereiniging
 • Stomen ( Vapazone )
 • Gezicht , hals en decollete massage
 • Epileren
 • Luxeverzorging
 • Voetbad en voetmassage

Hyaluron Pen

Behandeling

De Hyaluron Pen is een innovatieve behandelmethode die hyaluronzuur afzet in de epidermale en bovenste huidlagen van de huid zonder gebruik van traditionele naalden of injecties. Ideaal voor cliënten die bang of ongemakkelijk zijn met naalden. Deze vrijwel pijnvrije behandeling is minder ingrijpend en snel, en stelt cliënten in staat hun lippen, fijne lijntjes en rimpels op te vullen. Door de druktechnologie in de pen verandert  het hyaluronzuur in nanoschaalmoleculen waarna het door de huid wordt ingebracht. De diameter van deze stroom is 0,17 mm, twee keer zo klein als de kleinste insulinenaald.

De Hyaluron Pen kan worden gebruikt om volume, vorm en lift te creëren.

Behandelingsgebieden zijn onder meer:

 • Lippen, nasolabiale lijnen, marionetlijnen, voorhoofdrimpels.
 • Perfect voor lipvergrotingen en het verminderen van rimpels.

Het hyaluronzuur bereikt alleen de papillaire laag van de dermis, waardoor dit een veilige behandeling is zonder risico op occlusie en zonder scherpe punten om bloedvaten te doorboren.


Bekijk onze aantrekkelijke tarieven en neem vrijblijvend contact met ons op.

Fillers (injectables / rimpelvullers) zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om rimpels te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Door een verlies aan vet- of bindweefsel (neuslippenplooi, wanglijnen, mondhoekplooi etc.) kunnen we de rimpels die zijn ontstaan behandelen met een filler. Met een filler kunnen we bij Cosmedisch Center de contouren van uw gezicht verbeteren door de jukbeenderen te accentueren, de diepe neuslippenplooi en de wangen en slapen op te vullen.

Fillers zijn geschikt voor:

 • Opvullen van rimpels, bijvoorbeeld de neus-lippenplooi, marionet lijnen (lijnen die vanuit de mondhoeken naar beneden lopen), rokerslijntjes (lijntjes boven de mond) en fronsrimpels.
 • Lip volumevergroting
 • Opvullen lipcontour
 • Wallen/ oogleden
 • Afhangende mondhoeken
 • Volumeherstel wangen
 • Volumeherstel/ huidverstrakking gelaat
 • Accentueren jukbeen
 • Liquid facelift

Botuline toxine a (botox/Bocouture) voor rimpelbehandeling

Botuline toxine a (Botox/Bocouture) wordt gebruikt om de spier te ontspannen, waardoor rimpels verminderen. Botuline toxine a (Botox/Bocouture) kan zowel voor esthetische als medische doeleinden worden toegepast.

In de esthetische geneeskunde wordt dit vooral gebruikt voor de behandeling van kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdslijnen. Als medisch doel kan overmatig zweten en migraine worden behandeld.

Ongeveer drie dagen na de behandeling zijn de eerste resultaten zichtbaar. Binnen twee weken is het optimale resultaat van de behandeling te verwachten. Het effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden. Het effect zal langer aanhouden, naarmate de behandeling vaker wordt herhaald. De behandelingen met Botuline toxine a (Botox/Bocouture) werken tevens preventief tegen het verder ontwikkelen van expressierimpels.

Botuline toxine a (Botox/Bocouture) is geschikt voor:

 • Verminderen van mimiekrimpels, bijvoorbeeld fronsrimpels, lachrimpels (Kraaienpootjes), voorhoofdsrimpels, bunny lines (lijntjes bij de neus) en kin rimpels.
 • Wenkbrauwlift
 • Afhangende mondhoeken
 • Migraine/ Spanningshoofdpijn
 • Overmatig transpireren
 • Tandenknarsen
 • Gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen)

OVERMATIG ZWETEN

Overmatig transpireren (Hyperhidrosis) kan  effectief worden verholpen met Botuline toxine type A (Botox/ Bocouture).Deze injectable behandelingen met Botuline toxine a blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De gebieden waar overmatig transpireren het meest voorkomt zijn de oksels, het gezicht, de handpalmen en de voetzolen.

Resultaat:

In het behandelde gebied kan de zweet productie met 95% verminderen. Deze behandeling is niet schadelijk voor uw lichaam en heeft geen gevolg voor afscheiding van afvalstoffen.  Na 1 week is het effect merkbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. De werkingsduur van de behandeling wisselt per persoon en is gemiddeld 6 tot 9 maanden.

MIGRAINE

Veel mensen hebben last van migraine of spanningshoofdpijn. De exacte oorzaak van veel hoofdpijnvormen is niet bekend. Doordat Botuline toxine a de spieren in de frons ontspant, wordt een factor in het ontstaan mechanisme uitgeschakeld, waardoor de migrane/hoofdpijn in de meeste gevallen vermindert.

Resultaat:

Ervaring leert dat bij ongeveer 70% van de behandelde patiënten een duidelijke verlichting van de klachten ontstaat. Effect van de behandeling houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan. Wij hebben reeds een groot aantal patiënten met migraine succesvol behandeld, zij ervaren significant minder pijn dan voorheen.

ANDENKNARSEN

Bij tandenknarsen is er sprake van overactiviteit van de kauwspieren. Het tandenknarsen kan tijdens het slapen een reeks van klachten geven. Dit kan beschadiging en slijtage van het gebit tot gevolg hebben, maar ook pijnklachten van het kaakgewricht met als gevolg hoofdpijn.

Met behulp van Botuline toxine a injecties in de kaakspieren kan de spierspanning zodanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen zelfs helemaal stopt. De duur van het resultaat van de behandeling is per persoon verschillend en is gemiddeld enkele maanden. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling in het begin enkele malen herhaald worden, met tussenpozen van ongeveer 3 tot 4 maanden. De kosten van de behandeling hangen samen met de hoeveelheid die er nodig is.

Pigmentvlekken verwijderen

Jammer genoeg komt het al te vaak voor dat mensen last hebben van pigmentvlekken. Pigment is een licht of donker kleurstof dat onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. De stof melanine (pigment) beschermt ons lichaam tegen schadelijke straling van de zon. Naarmate u ouder wordt, zullen de meeste pigmentvlekken ontstaan omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld of eerder is beschadigd. Pigmentvlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen. Met de juiste behandeling kunnen wij uw pigmentvlekken op een veilige manier verwijderen zonder blijvende schade/littekens.

Ook behandelen wij:
– Ouderdomsvlekken
– Zwangerschapvlekken
– Zwangerschapsmasker
– Couperose

Pigmentvlekken laseren: de behandeling

Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van pigmentverwijdering. Voor het weg laseren van de pigmentvlekken heeft u vaak aan 1 of 2 behandelingen voldoende. Het laseren van pigmentvlekken met behulp van de YAG laser is zeer veilig. Na een behandeling zal de huid een aantal dagen tijdelijk donkerder kunnen worden. Het is dan belangrijk dat u het lichaam zijn werk laat doen en niet de korstjes weg krabt.

Doet het weglaseren van pigmentvlekken pijn?

Tijdens de behandeling voelt u een fractie van een seconde een gevoel van warmte door de huid heen gaan. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen. Vervolgens wordt de huid gekoeld en verzorgd. De meeste klanten ervaren deze behandeling niet als pijnlijk.

Voordelen van pigment verwijdering bij Cosmedisch Center

– Gemiddeld 1-2 behandelingen
– Gratis intakegesprek
– Nieuwste (effectieve) techniek: YAG laser
– Geen blijvende schade/littekens
– Deskundig advies voor nazorg

Waar moet ik op letten na de behandeling?

– 48u na de behandeling niet intensief sporten
– 1 week geen gebruik maken van de sauna
– 2 weken geen gebruik maken van een zwembad
– 4 weken geen gebruik maken van de zon/zonnebank

Na een behandeling ontvangt u van ons deskundig advies over hoe u uw huid kan beschermen. Heeft u nog vragen over de behandeling of onze werkwijze? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij nemen rustig de tijd om op al uw vragen een passend antwoord te geven.

LIRA Peeling

Lira is ontstaan doordat cosmetische en medische specialisten hun grenzen bereikten binnen hun huidige productlijn. Ondanks uitstekende resultaten ontstond er een verlangen naar meer mogelijkheden, meer resultaat en meer succes. Dit heeft geresulteerd in een serie peelings: Lira peelings. De oppervlakkige en middeldiepe peelings van Lira activeren de huidcellen op een veilige manier tot versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor uw huid weer gaat stralen.

Werking van Lira-peelings

Een chemische peeling veroorzaakt een versnelde celdeling waardoor de huid zich veel sneller vernieuwd. De peelings zijn wel op basis van zuren, maar toch natuurlijk van aard. Lira peelings werken huidopbouwend en veranderen de structuur van de huid in een sterke frisse huid, het geeft de huid een echte boost. Het zet de eigen huid aan het werk.

Indicaties

Lira-peelings zijn voor iedereen geschikt. Of u nu de huid een oppepper wilt geven of u wilt één van onderstaande indicaties van de huid verbeteren/verminderen, een kuur van Lira-peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandelingen kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

 • Acne
 • Acnelittekens
 • Fijne lijntjes
 • Grauwe en futloze huid
 • Grove poriën
 • Oppervlakkige pigmentvlekjes

Behandeling met Lira

De behandeling duurt 30 tot 45 minuten. Na het reinigen van het gelaat wordt de peeling vloeistof aangebracht. U ervaart een lichte tot intense prikkeling op uw huid. De TCA en Jessner peeling wordt in verschillende lagen aangebracht, hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer schilfering u kunt verwachten. Als de inwerktijd van de peeling is verstreken, wordt deze indien nodig geneutraliseerd. Daarna worden er nazorgproducten en een SPF 30 zonbescherming aangebracht. Voorafgaand aan een TCA of Jessner peeling is het aan te raden om minimaal 2 Pumpkin-peelingen te ondergaan om de huid voor te bereiden.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Aantal behandelingen

Lira-peelings adviseren wij altijd in kuurverband te ondergaan. Meestal is het kuurverband 3 tot 6 behandelingen. De behandelingen vinden doorgaans 1x per 2 weken plaats. Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en indicatie stellen wij een behandelplan met het aantal en de soort Lira-peeling op.

Adviezen

 • Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming. Maak gebruik van een zonnecrème met een factor 30 of hoger.
 • Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen roodheid en soms afschilfering gaan vertonen.
 • Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen.  Het is beter om niet te krabben/pulken aan de korstjes.
 • De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-28 uur.
 • Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming genezen is.
 • Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen.

Vergoeding

De behandeling  met één van deze peelings bij acne(littekens) vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket.

Carbon laser peeling:

De carbon laser peeling is een effectieve methode voor het verwijderen van rimpels, grove poriën, acne/littekentjes en het herstellen van een vette huid. De carbon laser werkt van binnenuit de huid, het stimuleert de huid waar het aan elasticiteit ontbreekt. Zowel de opperhuid als het bindweefsel van de lederhuid wordt sneller vernieuwd, de huid verstevigt en fijne lijntjes verminderen. Eén carbon laser peeling behandeling voor huidverjonging/huidverbetering geeft al na één keer resultaat. Het is een veilige en pijnloze behandeling met de Q-Switch ND Yag Laser speciale carbonpeeling (medisch koolstof, minerale modder van vulkanische steen en verscheidene natuurlijke plantaardige extracten en kruiden extracties) en carbonlens.

Wat gebeurd er tijdens de laser behandeling?

U gezicht wordt gereinigd met een oppervlakkige reiniging en warm kompres. Vervolgens wordt er een laag van het medische koolstof op uw gezichtshuid aangebracht. Zodra de carbonpeeling is opgedroogd wordt er gebruik gemaakt van de Yag Laser met speciale filter om afschilfering te verrichten. Het verjongt en verbrijzelt het vuil uit de porie van de huid wat resulteert in een verstrakte/verstevigende/schone/zuivere huid. De resultaten zijn wel altijd afhankelijk van de mate verouderde huid. Na de afschilfering wordt de huid opnieuw gereinigd en ontdaan van reststoffen van het koolstofmasker. Tenslotte wordt de gezichtsbehandeling beëindigd met een krachtige vochtregulerende creme die diep in de huid herstelt.

Aantal laserbehandelingen:

Hoeveel behandelingen zijn er nou eigenlijk daadwerkelijk nodig? Er kan altijd worden volstaan met één behandeling. De eerste verbeteringen kunnen al na één behandeling zichtbaar zijn. De nieuwe huid ziet er namelijk al vaak gladder, zachter en frisser uit. Voor een optimaal resultaat zijn er meer behandelingen nodig gemiddeld tussen de vier en acht behandelingen afhankelijk van de eisen en verouderde huid. Een vervolg behandeling kan na 4 weken worden volbracht.